Terdapat ralat dalam alat ini

Isnin, 28 Februari 2011

LYRIC and VIDEO - FREEDOM by Maher zain





Got in here with my family, my neighbors and my friends.

Standing front together against the version formed in gains.
Doesn't matter where you're from..
Or if you got to hold on hand on hand
Here for the same reason we want to keep it come again.


Lord I thank You.
Can I ask straight to hold world?
And You know I'm here together.


Call You for freedom freedom
I know You can hear our heart ooo
Call them from freedom
Flying for freedom
I know You won't let us apart ooo
I know You hear it Lord

And we here's losing.
Losing our hearts.
And we're afraid to dark.
I dream disaster view of you.
Just to be free.
I want protect another stair to win 'till life for call me freedom.
Can't see your dream? It's closer.
Closer to home us back.


I can feel to fly in the air
And it makes me strong to see that everyone
Standing to get all we have in unity
Shouting out loud the many kind of freedom
This is it
And we knock back enough
Oh God we're going to hear our call
And we













KELEBIHAN SEORANG WANITA


Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali,

Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh,

Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1,000 lelaki yang jahat,

2 rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil,

Wanita yang memberi minum susu dada kepada anaknya akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.

Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah didalam keadaan letih akan mendapat pahala jihad.



Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesakerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suami yang melihat isterinya dengan kasih sayang akan dipandang Allah dengan penuh rahmat.

Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.




Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.

Wanita yang memerah susu binatang dengan "bismillah" akan didoakan oleh binatang itudengan doa keberkatan.

Wanita yang menguli tepung gandum dengan"bismillah", Allah akan berkatkan rezekinya.

Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di baitullah.

Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah akan mengizinkannya untuk memasuki syurga dari mana-mana pintu yang dia suka.

Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.

Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.

Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.

Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin,dia akan dikira sebagai mati syahid.

Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.

Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 tahun), maka malaikat-malaikat dilangit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

Jika wanita memberi susu dadanya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.

Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala 7 tola perak.

Wanita yang meninggal dunia dengan keredhaan suaminya akan memasuki syurga.

Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80tahun ibadat.

Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat,tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.



BERTUAH KAN ,MENJADI SEORANG WANITA ISLAM




...............................

Wanita

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

...............................







p/s : As salam...
Lama x updated blog.. Dengan rasa rendah diri,walau memang diri ni agak lah rendah nya..
merasa sangat menghargai kepada yang menghargai blog yang x seberapa lah ini..
-blog ku,hak kita bersama (ilmu kita bersama) -
-SHARING IS CARING-

Isnin, 14 Februari 2011

Wanita yang mana satu dirimu...






Wanita yang elok paras mukanya itu mungkin tak terhitung jumlahnya..
Namun, wanita yang elok perilaku dan jiwanya itu masih sedikit

Wanita yang kaya harta itu telah mendominasi dunia…
namun, wanita yang kaya hati itu masih minima di dunia…

Wanita yang cerdas intelektual itu tak terbilang jumlahnya…
namun wanita yang cerdas dalam menjaga kehormatannya itu boleh dibilang bilangannya

wanita yang aktif berkarier itu bejibun jumlahnya memenuhi dunia…
namun wanita yang aktif untuk menjadi ibu dari anak-anak yang shalih/shalihah itu sulit dicari

Wanita yang katanya setia pada kekasih yang mahu mengorbankan segalanya untuk kekasihnya itu dapat ditemukan berselerakan….
Namun wanita yang setia pada suaminya dan mahu mengorbankan jiwa raganya untuk kebahagiaan dunia akhirat itu sulit untuk mendapatkannya…

Wanita yang rela membuang hartanya untuk kesenangan dunia itu bukan barang langka…
namun wanita yang rela menginfakkan hartanya untuk kesenangan akhirat itu masih langka…

Wanita yang menjaga dan memelihara kecantikan wajahnya itu sudah biasa terlihat
namun wanita yang menjaga dan memelihara kesucian hatinya sulit ditemukan

Wanita yang mempertontonkan auratnya itu sudah membuat dunia ini lebih panas
namun wanita yang senantiasa menutup aurat dan menjaga kehormatannya itu sentiasa menyejukkan mata

Dan terakhir…
Ingin menjadi wanita yang bagaimanakah anda,
wahai saudariku…
pilihanmu adalah masa depanmu di dunia dan akhirat…



Jumaat, 11 Februari 2011

Couple? Not For Me, Thanks!



Berjalan-jalan meredah lautan ilmu+hiburan dunia nie..

aku tersinggah lah kat satu blog nie..

serius,aku suka dengan lawak + dakwah yang dia sampaikan.. bersahaja sangat2..

tak kira lah kat blog dia , or kat youtube... menghiburkan.. ditambah dengan penyampaian dakwah yang sangat-sangat bersahaja..

Isu yang kadang agak terpinggir jika kita faham dan input sikit dalam aqal.. sangat-sangat lah penting rupa nya..

tersedar dari lamunan plak dah ..

-ekekekekeke-


.........................................

Jom layan artikel nie

.................................








..............................................................................................

Since this seems like THE topic right now, I have been drawn to share my views/ reasons/ arguments/ whatevers for not couple-ing
(that's having agirlfriend, for all you non-Manglish speakers).
Disclaimer: I have had the experience of having a girlfriend before this (two experiences, to be exact),
so I know why people do it too (ecewaaaaah, expert abes ayat beliau!).
Oh, and this post will be in Manglish too.
(Sorry non-Manglish speakers!)



Reason #1: Berdossaaa..
The reasons that I have been reading all along. All I agree with. There are several blogposts about this that say it better than I ever could, but the most concise (i guess)



Reason #2: Loss of Freedom
Sure, memang bes bila ada orang tanya pasai kita tiap-tiap hari. Sikit-sikit, "Dah makan belum?" Sikit-sikit, "Dah mandi belum?" Sikit-sikit, "Dah berak belum?"

Tapi lama-lama naik rimas gak woh. Bila dah siap buat satu benda ja kena bagi report, kalau tak kena merajuk sedas. Bila tak reti nak pujuk awek, tambah-merajuk beliau pasai kita tak pandai nak pujuk. Last-last skali kena label "tak reti nak pujuk orang".

Jadi hidup akan jadi soo dependent on our phones. Kena text them, like, 24/7 kot. Nak buat kerja pun payah. Kalau lambat reply, kena lagi merajuk. Mau tak letih? Bila busy sikit, kena merajuk lagi. Nak bersembang rancak ngan member-member pun jadi payah. Pasaipa? Pasai time dok sembang-sembang, nak kena stop sat, reply message dulu. Kawan kita dok cakap, kita tak pay attention kat dia, then kata "hah?" Kawan kita pun naik bengkek ngan kita.

Tapi, on the other hand, kalau ignore the phone, then akan dapat lagi message daripada "si dia", yang akan berbaur "hello?", "U there?", ataupun miscall trus. Then, this happens:

Si dia: pasaipa lambat reply?
Kita: sembang ngan kawan.
Si dia: Oh, kawan... (which of course means "So kawan hang lagi important dari aku la?? Kononnya special la aku?? Kawan boleh dicari, tapi aku mana hang nak jumpak???")
Kita: Sorry.
Si dia: *merajuk, tak reply.

And the whole sha-bang lah after that. The fight scene that ensues I'll leave to your colourful imaginations jalah.

So, memang tak free man. Kena menjawab ALL THE TIME. Baik clash and stay single. Tak payah risau nak report kat siapa-siapa.



Reason #3: Habis duit.
Seriously, if you have a girlfriend, your wallet is not safe. Or rather, the money inside it. It's not that the girl will ask for the money or presents or whatever. It's usually our own innate desire to be so-called "romantic" to get them stuff. Pantang nampak bear cute atau cincin stai skit, kita terbayang-bayang si dia, so kita pun beli la, bagi kat dia bila jumpa.

Ha, bila jumpak tu pun satu lagi hal. Kita ni kena la jadi gentleman konon kan? Kena la spend duit nak belanja dia ini itu. Mana boleh split the bill beb. Tak gentle ah. Kita kena belanja. Memang at the time kita tak perasan pun duit kita habis. Kita terlalu taksub nak make that person happy and make it seem like we're the perfect boyfriend, that everything that we spend is considered small change compared to what we get in return, and that's "true love". Bleagh~ I can't believe I was that kind of person. Astaghfirullahal'aziim.

Then not to mention the incessant amount of money that needs to be spent on prepaid. You have to text this person every 3 minutes, for the whole time that you're awake (let's just put it at 15 hours). After doing the math, (what?? Anak Pak Man does math??) I have discovered that if you send a text message every 3 minutes for 15 hours, you would have sent 500 texts to just ONE PERSON in a day. That's like RM5 (if one text was one sen). So an RM10 prepaid card would only last you 2 days! Gosh, even I'm astonished with this piece of information.

What do you get in return for your heavy investments? So-called "pure love" from someone who is not even your wife and you can't do stuff to her that you can do to your wife, and nothing else. Now tell me, is that rational?



Reason #4: You Lose Friends
Okay, maybe I'm exaggerating a little bit. Just because you have a girlfriend doesn't mean you lose friends automatically. But you do lose the time you can spend with your friends. Think about it.

Friend: Jom p tengok movie?
Kita: Oh, taleh ah bro, aku nak keluaq ngan awek satgi.
Friend: Oh, okay then.

Friend: Jom p mandi sungai?
Kita: Oh, taleh ah bro, aku janji nak breakfast ngan awek aku.
Friend: Hmm.

Friend: Jom mandi hujan?
Kita: Oh, taleh ah bro, awek aku kata bahaya, dia tamaw aku demam nanti.
Friend: What the foo??

Seriously, when your life revolves around your awek, everything else just drifts away. Family, friends, you bet.

So I have my reasons. I can spend my feelings, time and money on things that really matter, that are friends and family. Plus, I don't need to have a girlfriend to be in love. I'm already in love right now, and that love has brought and will bring me closer to Allah. And that's the only love I need.

Akhir kata, takkan kau rasai indahnya cinta; andai tiada cinta buat Yang Esa.
(You won't feel the beauty of love if you don't feel love towards the One)

..............................................................................................



Macam mana?? ok bah kan..

ok,tuk terakhir nya.. jom lak layan lagu nie..

kena nie..

-ekekekekeke-


............................

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya


[Altimet]
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

............................


p/s :

: ini bukan cobaaaannnnn.. ini betul-betull.....


Jumaat, 4 Februari 2011

Suami/Pakwe tak handsome,macho?? Isteri/Gewe tak lawo,cantekkk??? JANGAN RISAU...


.....................................................................................

“Dan janganlah kamu berkahwin Dengan perempuan-perempuan kafir musyrik sebelum mereka beriman (memeluk ugama Islam); dan Sesungguhnya seorang hamba perempuan Yang beriman itu lebih baik daripada perempuan kafir musyrik sekalipun keadaannya menarik hati kamu. dan janganlah kamu (kahwinkan perempuan-perempuan Islam) Dengan lelaki-lelaki kafir musyrik sebelum mereka beriman (memeluk ugama Islam) dan Sesungguhnya seorang hamba lelaki Yang beriman lebih baik daripada seorang lelaki musyrik, sekalipun keadaannya menarik hati kamu. (yang demikian ialah kerana orang-orang kafir itu mengajak ke neraka sedang Allah mengajak ke syurga dan memberi keampunan Dengan izinNya. dan Allah menjelaskan ayat-ayatNya (keterangan-keterangan hukumNya) kepada umat manusia, supaya mereka dapat mengambil pelajaran (daripadanya).” (al-Baqarah: 221)

.....................................................................................



Dah sifat + lumrah kita sebagai manusia yang tak pernah puas dalam apa jua yang kita miliki..

LELAKI semestinya mengharapkan seorang WANITA yang cantik menjadi pendamping hidup nya.begitu juga wanita.Mendambakan seorang LELAKI yang kacak + (handsome)semboy bak kata orang-orang sabahan.

Comel dan segak si lelaki itu dipengaruhi oleh bayangan anak yang bakal dihasilkan..

-katanya-

'tau lah aku nie x lawa/semboy,so biarlah aku cari yang lawa/semboy.x lah bidak AKA jelek anak aku nanti'

Padahal tak sedar diri yang empunya diri tuh tak der lah cantek mana pon kan.. Tapi masih bersungguh untuk mendapatkan bakal suami/boipren yang semboy/jambu untuk mengharapkan anak yang dilahirkan nanti anak yang comel dan comel.. dan comel.. dan comel..

-huhuhuhu-





Satu kajian penyelidik yang dibuat oleh golongan wanita di Britian mendapati ramai wanita memilih selebriti yang hensem dan tampan sebagai penderma sperma bagi mereka.. sperma paling laris ialah milik George Clooney dan David Beckham..!! OMG.. boleh meh..?? kau ingat kalo pakai sperma Khairul Fahmi anak ko nanti leh jadi penjaga gol hebat..?? tak mungkin la kot!!

Tambah sekarang nie muncul pulak pelakon-pelakon Korea yang Fesyen rambut kalah kucing siam tu.. memang cair habis wanita
-huhuhu-
yang si lelaki pon kalau dah taw tren zaman sekarang pempuan dok cari yang macam Korean.. ramai lah jugak bersungguh simpan rambut sampai tutup telinga semata2 nak jadi mamat-mamat Korea!!
Cukup hanya sekadar buat yang mampu..
-simple de best-

Lagi satu,Sampai sekarang masih lagi tidak boleh aku percayai yang teknik klon dan pinjam2 sperma nie akan hasilkan bayi yang hebat!!
yer lah,semuanya kerana ketentuan yang maha kuasa iaitu Allah swt..
so,tak payah lah korang risaukan pasal pakwe korang yang tak hensem, cute dan comel tu sebab Allah swt boleh tunjukan kepada umatnya pelbagai bentuk rupa manusia..
Dan sebaik-baik kejadian yang diciptakan Tuhan adalah kita ,MANUSIA.
Kita kena redha akan ketentuannya..
Apa yang seharusnya kita harapkan adalah anak yag soleh dan solehah.
Bekalan kita juga bila kita sudah pergi tak kembali kan????




..........................................

-JOM KITA LAYAN BEBERAPA DOA UNTUK MENDAPATKAN ANAK YANG SOLEH DAN SOLEHAH-

..........................................


DOA UNTUK ANAK SOLEH

SURAH AL-BAQARAH(2) AYAT 128


رَبَّنَا وَاجْعَلْنَا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَمِن ذُرِّيَّتِنَآ أُمَّةً مُّسْلِمَةً لَّكَ وَأَرِنَا مَنَاسِكَنَا وَتُبْ عَلَيْنَآ إِنَّكَ أَنتَ التَّوَّابُ الرَّحِيم

Wahai Tuhan kami! Jadikanlah kami berdua: Orang-orang Islam (yang berserah diri) kepadaMu dan jadikanlah daripada keturunan kami: Umat Islam (yang berserah diri) kepadamu dan tunjukkanlah kepada kami syariat dan cara-cara ibadat kami dan terimalah taubat kami, sesungguhnya Engkaulah Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani.




DOA AGAR DIBERI ZURIAT YG MENYEJUKKAN HATI

SURAH AL-FURQAN(25) AYAT 74


رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَجِنَا وَذُرِّيَّـتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَاماً

Wahai Tuhan kami, berilah kami beroleh dari isteri-isteri dan zuriat keturunan kami: Perkara-perkara yang menyukakan hati melihatnya dan jadikanlah kami imam ikutan bagi orang-orang yang (mahu) bertakwa.







P/S :
Doa tanpa usaha pun x jadi juga.. So usaha , doa , tawakal , pasrah dan redha..

Khamis, 3 Februari 2011

At.mosphere Restoran tertinggi di dunia




Restoran At. Mosphere hari ini diistihar sebagai Restoran yang paling tinggi didunia.. Ini disebabkan restoran ini beroperasi di tingkat 122 Menara Burj Khalifa, Dubai yang mempunyai keseluruhan 180 tingkat!!
Pada ketinggian 442 meter dari paras bumi sudah cukup untuk mengujakan mata yang memandang diluar melihat keindahan bandar dubai sambil menikmati Santapan.
-Perut kOnyang dek makanan terhidang,Mata pon kOnyang dek fatamorgana dunia-





Jika sebelum ini Restoran paling tinggi didunia terletak di Malaysia iaitu Restoran Berputar Seri Angkasa terletak di Menara Kuala Lumpur.. Pada ketinggian 282 Meter Restoran Seri Angkasa menjadi satu-satunya Restoran berputar didunia yang paling tinggi setakat ini..







Jadi dengan pembukaan Restoran At. Mosphere ini maka akan ramai lah peminat pemakan makanan atas langit akan mengunjungi Burj Khalifa nanti..
Restoran At. Mosphere di Dubai boleh memuatkan hampir 200 tetamu pada satu-satu masa.. Dan jangan la pulak terkejut sebenarnya di Sabah jugak terdapat sebuah lagi cawangan Restoran At. Mosphere yang terletak di bangunan paling tinggi di sabah,yayasan sabah.


Saya anak jati sabah pon x pernah lagi dok datink kat restoran At.mosphere di Yayasan Sabah tuh
-huhu-







p/s :
Tinggi-tinggi Gunung Kinabalu.. Tinggi lagi saya sayang kamu......

Rabu, 2 Februari 2011

Pola Pemakanan Rasulullah saw

................................................................................

Diriwayatkan dari Ummu Al-Mundzir binti Qais, seorang wanita Anshar, dia mengatakan: ”Rasul datang kepadaku bersama Ali yang waktu itu baru sembuh dari sakit. Kebetulan waktu itu kami punya buah yang masih tergantung di pohonnya. Rasul pun berdiri dan dan memetik buah dan memakannya. Ali juga ikut memetik, namun ketika akan memakannya, Rasul mencegah seraya berkata: “Jangan Ali, kamu baru sembuh dari sakit”. Ali pun mengurungkan niatnya. Maka aku membuat roti dan makanan yang direbus dan membawakannya pada mereka. Maka Rasul pun berkata pada Ali: “Makanlah ini. Ini lebih baik untukmu””. (HR. Abu Dawud)
................................................................................





MAKAN.
Akan makan bila lapar.Dan akan makan apa saja yang kita nak makan kan.Tanpa kita ambil tahu apa kandungan dan kesan nya.Dan apa kebaikan dari pemakanan kita.Yang kita nak tau,KENYANG. -hehe-
Tanpa kita sedari / Kita sedar tapi tetap juga nak buat dan amalkan, dalam makanan yang kita makan sehari-hari, kita tidak boleh sembarangan aka makan dan makan saja.Hal inilah penyebab terjadinya berbagai penyakit antara lain penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain-lain penyakit.Mungkin kita harus menjaga dan mengawal etika dan pola pemakanan kita bersama-sama terutama nya yang menulis
nie. -ekekeke-

-ku tahu,kusampaikan-


...............................................


jom baca Dan perlahan-lahan kita amalkan
Mencegah lebih baik dari mengubati kan..
-hehe-

...............................................






TAHUKAH ANDA :


Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai menjaga pemakanannya sehari-hari. Berikut Adalah kebiasaan baik yang beliau amalkan..

...............................

Jangan makan SUSU bersama DAGING

...............................

Jangan makan DAGING bersama IKAN

...............................

Jangan makan IKAN bersama SUSU

...............................

Jangan makan AYAM bersama SUSU

...............................

Jangan makan IKAN bersama TELUR

...............................

Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD

...............................

Jangan makan SUSU bersama CUKA

...............................

Jangan makan BUAH bersama SUSU (Contoh : KOKTEL)

...............................








Petunjuk Nabi Dalam Hal Memakan Makanan..



...............................

Jangan makan buah setelah makan nasi, sebaliknya makanlah buah terlebih dahulu, baru makan nasi.

...............................

Tidur 1 jam kemudian, setelah makan di tengah hari.

...............................

Jangan sesekali tinggalkan makan malam. Barang siapa yg tinggal makan malam dia akan dimakan usia dan kolesterol dalam badan akan berganda.

...............................

Dalam Al-Quran juga melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.

...............................






Nabi pernah mencegah kita makan ikan bersama susu. kerana akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh ilmuwan yang menemukan bahawa dalam daging ayam mengandung ion+ sedangkan dalam ikan mengandung ion-, jika dalam makanan kita ayam bercampur dengan ikan maka akan terjadi reaksi biokimia yang akan dapat merusak usus kita.
Maha Besar Allah Yang Telah Mengutus Rasulnya Dengan Membawa Kebenaran..













sumber :
Diet Sehat Ala Rosulullah (dikutip dari buku pola makan Rasululloh)