Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 30 Mac 2011

Deco Deco bang beng boong!







سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


As salam..
saya nak join jugak segmen abg ben!..
Korang rasa belog dy ni cun tak??
HEHEHE...
^_^v




Bila Baginda diperlekeh.. Apa kata anda ??


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

اللّهُمَّ صّلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيْمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيْمَ إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ ، اللهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيْمَ وَعَلَى آلِ إبْرَاهِيْمَ إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta Alam, selawat dan salam untuk Nabi dan Rasul yang paling mulia, Nabi kita Muhammad serta keluarga dan para sahabatnya.
Sesungguhnya Allah dengan segala kekuasaan-Nya telah mengutus nabi-Nya Muhammad dan telah memberinya kekhususan dan kemuliaan untuk menyampaikan risalah.
Ia telah menjadikannya rahmat bagi seluruh alam dan pemimpin bagi orang-orang yang bertaqwa serta menjadikannya orang yang dapat memberi petunjuk ke jalan yang lurus. Maka seorang hamba harus taat kepadanya, menghormati dan melaksanakan hak-haknya.
Dan di antara hak haknya adalah Allah swt mengkhususkan baginya selawat dan memerintahkan kita untuk itu di dalam kitab-Nya yang agung (Al-Qur’an) dan Sunnah nabi-Nya yang mulia (Hadits). Di mana orang yang yang berselawat untuknya akan memperoleh pahala yang berlipat ganda. Besranya syafaat yang diberikan pada kita umat Muhammad.
Kita,Umat Muhammad adalah sebaik-baik umat.

Sebak , marah , tak tahu nak kata apa. Terhenti perkataan untuk ku melafazkan apa yang aku lihat dan saksikan.
Terima kasih saudara
Dirham Wong
Atas keprihatinan dan perkongsian nya.

apa yang anda rasa bila ada yang mempertikaikan Baginda :
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



"Kenapa kalo sembayang harus Ruku, nungging? Supaya Muhammad kalo ngentot cepat keluar'y wkkkk "
" Kita manusia terbuat dari tanah, tapi ada 1 manusia yg bernama Muhammad nabi palsu terbuat dari tai, walaupun mandi 100x sehari tetap aja bau, coz dari tai "
March 25 at 10:27am via Mobile Web


" Kata'y kalo menghina si muhammad akan kena asab dari awloh swt, aku gak kenapa2 tu, kan dia itu bukan seorg utusan tuhan Muhammad utusan syetan!!! ( Yg dajal itu Muhammad) "
" Yeee kasian ya sama pengikut2 Nabi palsu, kok jdi sewot amat si sama aku, apa yg aku tulis tu benar, Muhammad itu bukan nabi.......... "
March 25 at 2:20am via Mobile Web



" Hahaha kasian buangat para pengikut ajaran Muhammad kayak kebakar jenggot aja, ada kebakaran akulah ( Jasmine slalu hepi ) "
" Hahaha dasar pengikut2 gila "


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Itu hakikat yang deperkatakan oleh gadis ini.
Berasal dari Alastua ,Jakarta raya indonesia.
Dilahirkan pada 11 mac 1989.
Itu antara infO yang ada dipaparkan di dalam info page FB gadis ini.
Meletakkan gambar yang agak lawa ( tak lawa pun).
samaada gambar yang dipaparkan , info yang diberikan itu betul atau hanya rekaan semata.
Hanya yang empunya Diri yang tahu.
Menggunakan id Jasmine Slalu Hepi.



Itu kehendak dia yang dia nak lakuakan tanpa mengira perasaan dan sensetif agama yang bukan anutan nya.
Apa yang dy lihat , ramai saudara kita membuat reply post pada post yang Jasmine Slalu Hepi buat.
Samaada anda sedar atau terlihat , ramai saudara kita yang mengeluarkan kata-kata kesat dan tidak baik seperti apa yang Jasmine Slalu Hepi keluarkan.Jangan biarkan Jasmine Slalu Hepimempengaruhi kita untuk menjadi sepertinya.Yakni,mengeluarkan kata-kata kesat dan perkataan yang agak tidak baik.Tidakkah ia akan menampakkan yang kita juga sepertinya??? Kita doakan semoga ALLAH SWT membuka pintu hati Jasmine Slalu Hepi untuk mengenal siapa Nabi Muhammad saw yang sebenar nya.InsyaALLAH,andai Jasmine Slalu Hepi mengenali siapa Muhammad saw yang sebenarnya,tidak mustahil untuk dia jatuh cinta pada Nabi junjungan kita.






:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu
Pahit getir pengorbananmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umatmu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlakmu
Tidak terbalas segala jasamu
Sesungguhnya engkau rasul mulia
Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir namamu di dalam Al-Quran

Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::









p/s :
Dalam selawat yang disulam alun zikir memuji sohibul alam..
Lembaran sirah pun berperi , riwayat insan yang terpuji... MUHAMMAD SAW..
-Ikutkan hati.. mau saja ku bunuh.. -kijamkan aku-




Dilema...




سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

As salam , selamat hari Rabu..
Entry ini hanya diQalamkan untuk bertanya..
Rasa nya,layout untuk belog nie ok x???
Ataupun layout yang sebelum nya lagi selesa??
Selesa untuk kamu-kamu membaca apa yang diqalamkan???
Hanya mahu sahabat-sahabat memberi pandangan
, kerana sahabat-sahabat yang akan sesekali ziarah belog ini kan..
Kiranya , ingin beri keselesaan pada sahabat sekalian untuk mendapatkan sedikit input yang ada di belog ini..








p/s :
: Segala cadangan dan pertambahan sangat-sangat lah dy harapakan :





Selasa, 29 Mac 2011

Berkongsi Trafik Dari Bangku Kosong




سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum wbt.. selamat tengahari..
ehem! Dady rahman join contest lagi???
eh!. Tidak lah.. sekadar mengikuti satu aktiviti Abg Bangku kosong kosong nie dan untuk menjadi salah seorang bloglist dalam blog dia..
Sehari dalam empat ke lima ratus pengunjung.. Kira glemer gak BLOG nie kan..
Baru jugak jadi follower blog dier nie,sebab nya dy pon baru tau blog ni ada.. -EKEKEKE-
Dy pon tertengok + terlihat blog dier,kat fanpage Blogger's malaysia.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SYARAT PENYERTAAN NYA MACAM NIE : -sila baca-




Salam semua bloggers.
Dah nak masuk bulan April. Saya harap mereka yang berada dalam bloglist saya selama ini mendapat manfaat dari blog saya. :) Blog saya tidak sehebat mana, jumlah pageviews pun masih rendah. Harapan saya, blog-blog yang pernah disenaraikan di bloglist Bangku Kosong sedikit sebanyak dapat berkongsi pengunjung unik dari blog ini. Untuk info, blog ini mendapat UV dalam kira-kira 400-500 sehari (dengan promosi) dan antara 200-300 sehari pengunjung unik time saya tak buat promo. :)

Jadi, dengan berbekalkan sedikit kelebihan ini, saya sekali lagi rombak bloglist. Dan saya ingin mengajak siapa sahaja untuk berada dalam bloglist saya. Saya mengalu-alukan mereka yang berminat. Tak kiralah anda follow atau tidak, saya terbuka ...mudah-mudahan dengan perkongsian ini dapat melonjakkan lagi jumlah pengunjung blog korang dan memperkenalkan blog korang kepada lebih ramai bloggers ... terutama blogger-blogger baru.

Untuk tujuan itu, seandainya korang berminat ... kalau minat je ehh ... silalah lakukan sedikit titipan pengenalan dalam entri ehh. Boleh?

Tajuk entri: Berkongsi Trafik dari Bangku Kosong
Dengan olahan anda sendiri, anda tulislah entri anda mengapa perlunya trafik atau pengunjung ke blog anda. Buat dalam kurang dari 100 patah perkataan, pendek je. :)
Letakkan header blog ini, dan link ke entri ini

Kalau kprang rasa korang nak join  segmen dan sedikit sebanyak menJEMkan traffic belog anda..
sila KLIK




Mengapa perlunya trafik atau pengunjung ke blog anda.
-ini soalan yang kena di jawab dalam 100 patah perkataan-
(dy jawab ek abg bangku -HUHU-)

Kenapa dy perlukan trafik aka pengunjung ke blog dy :


  1. Sharing itu caring,kata dy.. HAH!.. Perkongsian bersama.
  2. Menaikkan semangat untuk dy lebih rajin nak merajinkan diri berbelog , berpikir , memanipulasi , mengkorek , menggali , mencari , mencopy , mengpaste , mengolah , mengQalamkan.
  3. Tidak sunyi belog dy andai ramai yang ziarah. Rezeki tuh orang bertandang ke rumah.. -EKEKE-
  4. GLEMER ??? <<<< Niat shaitonnn sungguh ! isk~








p/s :
-Jempot lah dijamah sediki HIDANGAN yang ada ye... sila2~ ^_^v
-Kalau lelaki perlukan wanita , pistol perlukan peluru , bunga perlukan kumbang , perigi perlukan timba , polis perlukan penjahat , Dy perlu kamu untuk berbelog.. HIHI


Isnin, 28 Mac 2011

Senario suami isteri : REALITI ATAU FANTASI ??



سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Macam-macam madah akan terlahir bila berkasih sayang nie..
Macam-macam perilaku akan terhasil juga bila berkasih sayang nie..
Macam-macam pengorbanan terkorban bila berkasih sayang nie..
-OPS!-
Dan sememang nya,Manis time COUPLE.. Kadang-kadang tak semanis bila dah berumahtangga..
( tuan punya belog tak leh komen lelebih,x kawen lagi.. EKEKEKE )

Mari kita layan cerita ni,pastuh sama-sama lah kita amik iktibar ye.. -HEHE-




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Sepasang kekasih sedang asyik memadu asmara di tepi sebuah tasik, sambil berbual-bual mesra.....

Makwe: bang, andaikata saya menjadi bintang.....

Pakwe: abang kan jadi Ultramannya

Makwe:kenapa pulak, sepatutnya abg jadi bulan purnamalah

Pakwe
:Salah tu, kan ultraman ada bintang kepunyaannya

Makwe
: gitu..... kalau saya jadi bunga

Pakwe: Abang jadi tukang kebunnya

Makwe
: Kenapa bukan kumbang

Pakwe
: Sebab kumbang keje dia hanya menghisap madu..... sedangkan tukang kebun kerjanya menyiram dan membaja bunga tu setiap hari

Makwe: Wah! hebatnya abg nie..... begitu pandai berkata-kata



Setelah puas berbicara dan bergurau senda, bangunlah pasangan kekasih tersebut untuk bersiar-siar. .. tiba2 si makwe tersepak sebatang tunggul kayu, dan jatuh tersembam ke tanah…..bedebik! !!!!! macam nangka busuk daa!!!!
Makwe: Aduh!!!! sakiknya be, (awek tu rupanya minah kelate)




Pakwe: Cilako! punyo tunggul kayu..... buto ko!!!!!, tak nampak ko oghang nak lalu (rupa2nya si pakwe tu orang N9)..... sayang takde apa2 ke?

Makwe: Takde sikit je bang..... cuma luka sikit jer dahi nie

Pakwe:Nasib baik tunggul kayu, kalau orang tadi memang nahas abg kejekan.







Memang telah ditakdirkan jodoh mereka berdua..... selang beberapa bulan selepas itu pasangan kekasih ini pun mendirikan rumahtangga.....
2 tahun
kemudian, si isteri teringat kembali kisah yang lalu sewaktu membawa anak mereka bersiar-siar di tasik yang sama ketika bercinta dahulu,


Isteri: Bang, ingat lagi tak tempat nie?

Suami: Masakan abg boleh lupa

Isteri: Kalau saya jadi bintang

Suami: Abang jadi beginilah

Isteri: Kenapa bukan Ultraman.....

Suami: Kat Malaysia mana ada Ultraman..... kat Jepun adalah..... apa lah awak nie.

Isteri: Kalau saya jadi bunga

Suami: Abang jadi beginilah

Isteri: Apa abg nie..... cakaplah betul2

Suami: Apo kono eh dongan ekau nie..... dah buang tebiat ko, tak nampak anak kito tu..... kalau dah abg jadi Ultraman ngan ntah apo apo ntah laie, sapo nak bagi makan kek anak kito tu..... yang mengado-ngado nak jadi bintang tu buek apo

Isteri: Abe nie tok supo dulu..... tok rometik lasung, mete2 la saya nie doh tok comey lagi.....

Suami: Takdo nak romantik kosmetik do.....
Selepas puas duduk sambil berbalah, maka berjalan pulanglah keluarga tersebut..... tiba2 si isteri tadi tersepak sebatang tunggul kayu(mungkin tunggul yg sama), lalu jatuh gedebuk!!!! ke tanah.....

Isteri: Aduh abe sakik nyo!!!!!

Suami: Apo kono eh awak nie..... buto ko, punyo bosa tunggul tu tak nampak ko!!!!!!!!!!





Isk! APSAL LAKI TUH MACAM TUH.. TAK ROMANTIK KAN.. -HAHA-
BEK JADI LAKI MACAM KAT BAWAH NI..
wink!
















Tetap berusaha walaupun.........................
-HIHI-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





-Tunggul kayu menjadi saksi cinta kita-
HAHAHA






p/s :
Moral of de story..
-Keromantikkkan itu wajib dowh sampai ke tua.. Tapi Laki memang romantik tauuuuu... HAHA
-eh! jangan hipokrit... Dah kawin,baru KENAL sapa dia.. -HAHAHAHA-
-Rasa nya,ini REALITI... bukan FANTASI.. korang rasa???? -HAHAHAHA-

Ahad, 27 Mac 2011

Roti jala + Kari ayam



سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Roti jala + Kari ayam.. Nyum ~
Eh!.. Kerajinan + dipaksa menyebabkan dy rajin ke dapur untuk masak-masak!..
Lama x cookinggg.Nie semua gara-gara kestiman menyaksikan Junior Master Chef Australia Tadik!
Berbaloi-baloi rasa nya.Puas hati!.. ^_^v Korang nak try buat tak??
Dy sempat dok snap2 time masak tadik.. Jom layan~

Info :
Roti Kirai/Roti Jala ~ Nama ini bersesuaian dengan rupanya yang seakan jala. Ianya di buat daripada adunan tepung dengan menggunakan bekas acuan yang berlubang dan di masak di kuali leper. Kari ataupun serawa (santan yang di masak bersama gula merah/melaka dan daun pandan) menjadi sos yang dimakan bersama.
Merupakan makanan dan hidangan rakyat Johor.
-Orang sabah dok buat hidangan JOHOR,kira ok lah kan-
-HEHEHE-


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~














BAHAN-BAHAN :
ROTI JALA
Tepung gandum + telur + santan

kari ayam
Bahan asas + Ayam + Kentang + kari ayam + santan





SELAMAT MENCUBA !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



p/s :
-Jangan pandang lelaki sebelah mata. -HAHAHA-
-Chef terbaik dunia pun kebanyakkannya lelaki , Tetapi.. Air tangan ibu juga adalah masakan paling sedap sedunia! ^_^v
-Sampai jumpa di masakan yang lain~ HAHAHA


Aurat Lelaki



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rasulullah s.a.w bersabda:
Lelaki tidak boleh melihat aurat lelaki dan perempuan tidak boleh melihat aurat perempuan. Lelaki tidak boleh berselimut sesama lelaki dalam satu selimut tanpa pakaian dan perempuan tidak boleh berselimut sesama perempuan dalam satu selimut tanpa pakaian.
(riwayat Bukhari)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

As salam , selamat petang , selamat berhujung minggu.
Tengah menikmati secawan nescafe dan menjamah kuih janda + roti paun ( jangan makan roti gardenia ye,bukan halal) eh ! kuih janda tuh bukan JANDA yang buat ek,my mum yang buat.Nama je tuh kuih janda,tak pun dipanggil kuih kenari. Jangan tanya dy kenapa nama nya sedemikian rupa sebab dy pun tidak tahu. -HAHA-

-Bulat2 panjang tuh kuih janda,objek lain abaikan ek!-
Abaikan soal janda dan yang lain nya.Kita fokuskan pada ISI penting story kita ni ek.
AURAH aka AURAT.

Tetiba terlihat satu gambar yang agak menarik perhatian dy untuk menggali + mengkorek + mencari + mengcopy + mengepaste dan mengQalamkan nya dengan lebih lanjut.Sebagai penambahan ilmu dan sebagai penginputan lebih kepada dy khusus nya dan kepada kita semua am nya. -HEHE-


........................................................................

Sebelum berbicara dan mengQalamkan dengan lebih nun jauh ke sana sini.Ada baik nya kita mengertikan dulu apa maksud AURAT itu sebenar nya.
Aurat di ambil dari perkataan arab 'AURAH' yang membawa maksud keaiban.


Pengertian aurat menurut bahasa :
-Keaiban

Pengertian menurut pandangan syarak :
-Bahagian-bahagian tertentu pada bahagian badan manusia yang wajib ditutupi daripada pandangan orang yang diharamkan melihatnya (bukan mahram). Perbezaan batas-batas aurat adalah kerana hubungan keturunan dan kerana tali ikatan seperti perkahwinan, mertua, menantu, ipar duai dan kerana penyusuan dan sebagainya.



Senarai aurat bagi lelaki adalah seperti berikut:
1. Sewaktu bersendiri :
auratnya ialah bahagian kemaluan qubul dan dubur. Maknanya cukup dengan pakai seluar dalam.

2. Sewaktu sesama lelaki dan muhram :
auratnya ialah bahagian di antara pusat dengan lutut.

3. Sewaktu berhadapan dengan ajnabi :
auratnya ialah di antara pusat dengan lutut

4. Sewaktu menghadap Allah Swt(solat) :
auratnya ialah di antara pusat dengan lutut.

sekarang trend budak laki pakai seluar londeh.Bila sujud nampak boxer bagai nak rakk.Xpe lah kalau nampak boxxerr asal kulit x nampak.Kekadang tuh ada keadaan dan segelintir kaum ku Silap2 ley dijadikan "tabung duit" Bahagian yang terdedah akibat seluar londeh
(ALUR tuh).. HAHA
Nasib suar dy tak londeh-londeh.. -EKEKEKE-


Para alim ulama’ mazhab mempunyai pelbagai pendapat dan pandangan yang cukup berbeza-beza mengenai had serta batas-batas aurat lelaki.Sama ada melihat atau di lihat oleh orang lainnya.

Pendapat dan pandangan hukum Imam Hanafi dan Imam Hambali :

"lelaki diwajibkan untuk menutupi auratnya di antara pusat hinggalah melebihi paras lutut daripada dilihat oleh lelaki atau wanita yang bukan mahramnya kecualilah kepada isterinya.Isteri boleh(harus) melihat aurat suaminya,kecuali pada kemaluannya dan demikian jugalah bagi suami kepada isterinya.Ini adalah kerana hukum suami isteri melihat kemaluan masing-masing adalah makhruh hukumnya.


Pendapat dan pandangan hukum menurut Imam Maliki dan Imam Shafie;

"Aurat kaum lelaki ada 2 keadaan.

(1).Auratnya dengan sesama lelaki dan wanita yang mahram dengannya.

(2).Auratnya dengan wanita yang bukan mahram dengannya.Keadaannya dengan golongan yang pertama,iaitu dengan lelaki dan wanita yang mahram dengannya adalah di antara atas pusat hinggalah melebihi paras lutut sahaja.Manakala dengan golongan yang ke 2,iaitu sesama dengan wanita yang bukan mahram dengannya adalah seluruh badannya itu aurat bagi mereka.Ertinya di sini adalah seluruh tubuhnya adalah dilarang untuk di lihat oleh kaum wanita yang bukan mahramnya.Kecuali bagi Imam Maliki yang membolehkan hujung-hujung aurat lelaki boleh di lihat oleh wanita yang bukan mahramnya apabila aman daripada fitnah.Sementara Imam Syafie mengharamkan melihat dengan mata"

(Rujuk kepada kitab Al-Fiqh ‘Ala Al-Mazahib Al-Arba’ah).






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Pandangan mata itu seperti panahan syaitan”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




p/s :
-dy suka pakai suar pendek.Bawah lutut,tapi kalau duduk or apa2 lah,mesti suar tuh akan terjongkit naik kan?? uwahhh~ dah playangggg aka mempelihatkan aurat.. UHUK!
-Aurat Laki sangat senang untuk dijaga.Tapi laki macam saya nie masih jugak keras kepala,dok bepesyen sampai2 Yang haremmmm terang2 dok amalkan. -Jahil nya diri ini-
-Segala pertambahan amat-amat lah diharapkan

Sabtu, 26 Mac 2011

JOIN CONTEST AKU KAYA



سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

As salam..
fuyooooooooooooooooooh ! Dady Rahman join contest!..
-HAHAHA-
Tak pernah join,dan serius dan penuh kejujuran..
Tak harap untuk menang pun sebab rasa nya banyak syarat dy x lepas..
Tujuan Dan Visi : saja2 menghiburkan diri dan mengikuti aktiviti Follower.. WINK!
Menang,gumbira.. Tak menang pun gumbira..



....................................................................


my contest...syarat2nya...


1.jd kawan aku...hehehe macam paksa plak (klu nak jd ble, xnk jd pun ak tak paksa)
2.pas tu letak aku di dlm bloglist mu...hahahaa lg kejam (mudah nak rujuk siapa pemenang)
3. letak header aku
4. buat entry tajuk JOIN CONTEST AKU KAYA
5.aku nak 1 sebab dari ko, kenapa ko baca @ TERbaca blog aku?
6.tag satu kawan yg lain..
7.jgn lupa paste url kat entri ini

HADIAH FULUS...TUNAI RM300
TARIKH TUTUP: 31 MARCH (11.59 MALAM)


BERMINAT??? SILA KE LINK NI :

....................................................................



Syarat 1 : saya dah laksanakan U FOLLOW , I FOLLOW.. -hehe-

Syarat ke 2 : saya dah laksanakan juga..

Syarat ke 3 : saya dah laksanakan jugak.. ( agak nya)

Syarat ke 4 : senang dan mudah,saya dah laksanakan jugak..

Syarat ke 5 : 1 sebab dari ko, kenapa ko baca @ TERbaca blog aku?
Dy jawab jujur yer,tipu dosa kan.. -HEHE-
tertau dan termau membaca blog akak sebab komen akak kat entry dy pasal perkahwinan adat bugis tuh!..
pernah pakai baju adat ek kak?? mkna nya,pada idie lah tuh kan.. HIHI
seperti biasa dy akan merajinkan diri untuk mengikuti dan ziarah2 belog yang juga turut rajin menziarah belog dy..
Orang memberi,kita merasa.Orang berbudi,kita berbahasa.
eh silap!.. lagi plak,dah kewajipan kita untuk saling ziarah menziarahi jiran tetangga belog kita kan.. Merapatkan silaturahim.. HIHI
x khatam kan lagi entry akak.. palan2 yah!..
-HEHE-


Syarat ke 6 : dy x pandai nak tag kat belog lah kak.. tag kat pesbukkk dy rajin.. -EKEKEKE-
( Eh! dy share kat pesbuk maknanya dy tagg riban2 kawan dy lah tuh kan??? )
-HIHIHI-

Syarat ke 7 dan terakhir : dy dah paste kan???? wink!




SELAMAT MENIKMATI DAN MENILAI.. ^_^V
(dy seap share kt pesbukkk lagi kak,-BODEK2- hahaha)




p/s :
-Bila dy baca entry2 yang len.. PERGH!.. moden.. siap men tag2 lagi macam kat pesbuk tuh~ ada plak klik kat pict dah otometik g web contest.. Tapi saya??? HAHAHA
-Saya budak baru belajar.. Sila tunjuk dan share2 pa yang anda tau.. HEHE
-eksaited gak bila pertama kali join contest.. HAHA
-Lucu jugak baca entry nie.. HAHA
-Kalau dy menang kan.. Dy nak beli..... ( Rasieeee ) Eh kak!.. bagi dy menang.Pas tuh kan dy blnja akak something.. -bodek lagi- HAHA