Terdapat ralat dalam alat ini

Ahad, 27 Mac 2011

Roti jala + Kari ayam



سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Roti jala + Kari ayam.. Nyum ~
Eh!.. Kerajinan + dipaksa menyebabkan dy rajin ke dapur untuk masak-masak!..
Lama x cookinggg.Nie semua gara-gara kestiman menyaksikan Junior Master Chef Australia Tadik!
Berbaloi-baloi rasa nya.Puas hati!.. ^_^v Korang nak try buat tak??
Dy sempat dok snap2 time masak tadik.. Jom layan~

Info :
Roti Kirai/Roti Jala ~ Nama ini bersesuaian dengan rupanya yang seakan jala. Ianya di buat daripada adunan tepung dengan menggunakan bekas acuan yang berlubang dan di masak di kuali leper. Kari ataupun serawa (santan yang di masak bersama gula merah/melaka dan daun pandan) menjadi sos yang dimakan bersama.
Merupakan makanan dan hidangan rakyat Johor.
-Orang sabah dok buat hidangan JOHOR,kira ok lah kan-
-HEHEHE-


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~














BAHAN-BAHAN :
ROTI JALA
Tepung gandum + telur + santan

kari ayam
Bahan asas + Ayam + Kentang + kari ayam + santan





SELAMAT MENCUBA !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



p/s :
-Jangan pandang lelaki sebelah mata. -HAHAHA-
-Chef terbaik dunia pun kebanyakkannya lelaki , Tetapi.. Air tangan ibu juga adalah masakan paling sedap sedunia! ^_^v
-Sampai jumpa di masakan yang lain~ HAHAHA


2 ulasan:

Melur Jelita berkata...

Salam Dy,
salam kenal . Saya dah follow blog saudara. pandai masak ya

mujahid berkata...

As salam..
salam ta'ruf.. terima kasih .. hargai nya..
dy pun dah follow kedua2 blog MJ ..
cantekk... ^_^v
Pandai x,belajar2.. HEHE