Terdapat ralat dalam alat ini

Khamis, 10 Mac 2011

Pukul itu tanda nya sayang...


Nak tanya,sapa-sapa yang selalu kena pukul / sebat time kecik??
Sila mainkan gurindam kening anda -EKEKEKE-
Melihat kejadian adik saya yang sangat BAIK itu dipukul gara-gara main lumpur,Tiba-tiba teringat pulak zaman kegemilangan c dady rahman atau lebih pemesssss disebut DODI time kecik-kecik dulu.
-HAHAHA-

My beliau(gelaran untuk bapak2 ogie) sangat ganas.Suka buat senaman tangan dek kenakalan anak-anaknya dia.
-HUHU-
Rasa bersalah gak,sebab selalau buat my beliau penat2 jak habiskan + kerahkan tenaga dan kudrat nya untuk menghukum kami-kami ini.
Yang saya sangat-sangat hairan,dia boleh tau kalau-kalau saya mandi sungai,mandi kolam,Mandi bakau.
Mandi kolam + sungai + mandi bakau = B.E.S.T ! -HAHAHA-
Tengok rupa jak di waktu malam,dia dah leh agak.Cover lah macam mana pun,dia tau ooooo.Tipu macam mana pun,Lama kelamaan terrrrrrkantoi jugak!
Bak kata pepatah,sepandai-pandai kucing curi ikan.. Last-last akan kantoi jugak.



-Antara hukum-hukuman di bawah akta penderaan kasih sayang yang pernah saya jalani adalah-

Pukul sampai nangis + lebam-lebam..
Nakal kan,hamik! -HAHAHA-

Antara Alat bantu mengajar pilihan my beliau :





Gantung berdiri dalam bilik gelap + nangis jugak..
Tali buaian baby2(kat rumah kampung2 dulo mesti ada) tuh jadi saksi.
ikatan disimpul,tangan di ikat dan aku berdiri saja dari petang tuh sampai tengah malam.
sedih time tuh,nak lariiii rumah je.. -HAHA-
Hanya kerana aku MANDI SUNGAI.
-HAHAHAHA-




Putaran pensil sedap + nangis jugak..
-Bayangkan je lah,jari korang dirapatkan serapat safff,dan pensil itu diputar-putar-
sakitttttt wok!.. leleh airmata.. =.="







p/s :
-PUKUL itu tanda nya sayang.. Cara orang dulu-dulu mengajar. (serik tapi suka buat jugak) -HAHA-
-xmo dipukul + disebat,jadi anak yang menurut perintah.jangan Nakal..
-ibu dan ayah kita xkan membuat sesuatu yang buruk untuk anak-anak nya.sejahat mana pun mereka(dalam kacamat penilaian kita),semua untuk kebaikan kita!..
-hanya mereka tang mengerti~
-Pukul niat untuk mengajar dan mendidik itu baik..
-Agak-agak sekarang nie,ader lagi tak sapa2 menjalani hukuman macam nie???
-Sekarang zaman dah berubah,cara mendidik pun dah lain~ ZAMAN MANJA.. -NGEH!-
-I LOVEEEE U Beliau!



Tiada ulasan: