Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 11 Mei 2011

SYURGA ATAU NERAKA ?







Mana satu??


11 ulasan:

~aku dan die~ berkata...

salam ziarah..mestilah kalau ikutkan hati dan akal fikiran yg waras mahukan syurga..tapi kadang2 kalau dihitung kembali,,banyak manalah amalan ahli syurga yg da buat..da cukup ke utk diri ni masuk ke syurga??dari hari ke hari,,sentiasa muhasabah diri..byknye dosa..

dy Rahman berkata...

as salam.. salam ziarah sahabat..
Betul lah tuh.. Kalau ditanya , nak syurga ke neraka?? xdaq lah yang akan jawab neraka kan?? Dah tau azab yang akan dihadap,tapi perlakuan kita nie x lah plak menunjukkan yang kit ani nak ke syurga..
ades~ Dosa yang tak terhitung.. semoga saya terutama nya amik iktibar dari ini..

~aku dan die~ berkata...

sme2 kita recheck dri kte n amek iktibar..perlhn2 baiki diri ^_^

dy Rahman berkata...

insyaALLAH.. Tegur2 lah diri ni kalau tersilap.. hehe

dy Rahman berkata...

Aku hanya seorang Umar
Kemuliaanku kerana Islam
Semua ke syurga kecuali dia
Ku bimbangi dialah diriku

Tetiba teringat lagu Hijjaz nie..
Umar al-khatab , sahabat nabi yang dijanjikan syurga pun.. Masi takut kalau2 ke neraka.. Inikan plak kita.. hurm~

~aku dan die~ berkata...

btol2..ske lagu ni.. :)) thanks 4 sharing..blog ni byk panduan dan nasihat..saya mintak copy entry ni ea..menarik!! :))
http://dady-rahman.blogspot.com/2011/04/nikah-kenapa-jari-manis.html

dy Rahman berkata...

hehehe.. ilmu untuk dikongsi.. ^_^

~nsar~ berkata...

salam... nak pinjam gambar boleh?

dy Rahman berkata...

nsar :
eh.. amik je.. bukan milik sapa2.. menda baek,kongsi je..

Tanpa Nama berkata...

assalammualikum..menarik

dy Rahman berkata...

wasalam wbt.. salam ziarah..