Terdapat ralat dalam alat ini

Rabu, 6 April 2011

Kenapa PEREMPUAN boleh , LELAKI tidak boleh ??




سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum wbt , Selamat malam..
dok ushar2 beLog pebret dy,belog abg Ben..
Berkenan dan jatuh hati lah plak dengan entry " Perempuan semua boleh " yang dI buat..
Lelaki tak semua boleh ek???


Korang pernah terfikir tak pasal menda nie..
Maksud dy,kejadian sehari-hari yang berlaku kat dunia dan sekeliling kita..
kat pesbukkkk pun,banyak tuh.. samaada korang perasaa atau tak,x tau lah kan..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Perempuan kalau jalan pegang tangan , ok jerrr... nampak comel jer.. cute gitu walaupun tak cute ! Kalau lelaki ? Bayangkan lelaki kacak cam .. aku la contoh paling dekat.. kang bagi nama orang lain , kena bagi backlink lak .. malas nak taip !  Ok sambung.. kalau lelaki , sah sah kena cop gay , kan ?
Tu pegang tangan.. Cuba bab membahasakan diri.. " jangan la begitu sayang.. salah tu " .. kalau perempuan sama perempuan , ok je.. Cuba lelaki sebut gitu.. Bayangkan aku cakap ngan Mat Gebu gitu .. " Salah acuan tu sayang " .. Maunya Mat Gebu baling kuali kat aku !!
Asal perempuan boleh ??? Ini tak adil !! Ni satu lagi contoh.. Kalau perempuan sama peremuan satu bilik .. ok je.. takde masalah .. tapi kalau lelaki skang sama satu bilik , dah boleh timbul kes !! Tak pasal pasal tilam kena bawak g mahkamah !!  Grrr..
Contoh terakhir.. Perempuan naik motor.. boleh je peluk pinggang kawan dia yang perempuan tu.. Kalau lelaki ??? boleh tak peluk pinggang kawan dia ?? Aku rasa mau dua dua ICU !!
Persoalannya , pasal apa bab cute mesti dirujuk pada perempuan sedangkan lelaki lebih layak dapat title tu tapi perempuan enggan mengiyakannya ????
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Macam mana??? Apsal lelaki tak bleh nak buat apa yang perempuan buat ek??
-Situasi paling dekat dan nyata,Kat FB lah..
cuba korang tengok kawan-kawan perempuan korang yang ada dalam list korang.. Yang perempuan,cuba korang tengok cara kawan or cara kamu.. Tengok macam mana cara mereka-mereka -perempuan- ni berkomunikasi.. Dok panggil sayang-sayang lagi..
BAYANGKAN lah plak kalau LAKI buat macam tuh??? x comel ke seperti mana perempuan buat ???
Sure dorang akan pikir kita-kita laki niE......................... (paham2 lah yah) HUHU
Satu lagi.. cuba korang tengok plak kalau status relationship para perempuan ni dok berelationship dengan kaum sejenis dowg.. ok je...
Hah! cuba plak kaum-kaum aku buat menda yang sama..
Agak-agak,apa yang dowang akan kata??? HAHA
x Comel ke kalau laki buat menda yang sama macam perempuan-perempuan nie buat??
Baik lah.. Kami sebagai Lelaki pasrah saja.. Perempuan-perempuan sekalian..
Kamu Comel dan boleh buat semua nya..
kami?? HUHU.. sure kena kutuk kang.. HUHU
Xpe lah.. perempuan Leh jadi cantekkk + ayu + lawa + comel..
Laki boleh jadi ensem + macho + kadang2 boleh jadi COMEL juga.. HAHA









p/s :
-Dilema lelaki nie.. HAHA



3 ulasan:

::AdyVa:: berkata...

hahahhaa...betol2....
kalau lelaki ngan KAWAN BAIK LELAKI pon ada batasan...xley wat seperti mana pompuan buat!,,mmg sah kena COP GAY!....erks.....
tapi kalau adek ngan abg angkat pon Confirm akan HOT satu fakulti or kolej!!!!...matilerrrrrrrrrrrr......
songsang HEBOH...kejap jer GLAMOUR!...tapi bg adyva la kan... ADA AKU KESAH!

mujahid berkata...

ADYVA !
Kan~ HAHAHA...
agak2 nya,perbuatan yang agak COMEL nie.. hanya untuk mereka2 saja kot..
Hang try buat.. Glemer tuh...
x kesah ek?? dy kesahhhhhh o~
:P

Miss Eiza berkata...

ala...cakap sayang2 kat perempuan tu cuma nak eratkan kemesraan je..haha..

Takpa kaum lelaki,kekalkan kemachoan anda...HAHAHA